Tytti Vanhala, Associate Trainer for Art2Ride

Based near Uppsala, Sweden

Liityin Art2Ride 'associate trainer' -ohjelmaan kesäkuussa 2016. Sain 'Foundation Level Associate Trainer' diplomin 7 syyskuuta 2016. Se tarkoittaa sitä, että osaan tunnistaa kun hevonen liikkuu oikein yläpuolen lihaksia käyttäen, sekä osaan treenata hevosen niin, että se rupeaa käyttämään näitä lihaksia. 


Tulen mielelläni auttamaan Art2Riden periaatteiden mukaisessa juoksutuskoulutuksessa niitä joita se kiinnostaa. Klinikkapäivät ovat myös mahdollisia, jos osallistujia riittää tarpeeksi sellaiseen. Voin myös opastaa 'in-hand' koulutuksessa, jota lähinnä siis käytetään hevosen selän aktivoimiseen ja eteen-alas venytyksen edistämiseen, sekä sitten piaffin opettamiseen ja kokoamisen ensiaskeleisiin sitten kun hevonen on tarpeeksi lihaksikas ja valmis siihen. 

Videokritiikin antaminen sujuu myös näin netin kautta. Jos se kiinnostaa, ota yhteyttä Art2Ride kritiikkipalveluun. Videokritiikit menevät tällä hetkellä Will Faerberin kautta, koska hän haluaa taata kritiikin laadun. 


Opin itse jatkuvasti uutta Will Faerberin alaisuudessa itse tehtyjen videokritiikkien avulla, sekä kritisoimalla muiden Art2Ride valmentajien videoita. Vastaamme myös kysymyksiin ja annamme neuvoja. Noin kerran vuodessa järjestän Art2Ride klinikan täällä Knivstassa Ruotsissa, johon Will tulee opettamaan pariksi päiväksi. Pyrin myös käymään San Diegossa Willin luona noin kerran vuoteen, jos vaan mahdollista. Ja kiikarissa on myös valmentajille tarkoitetut klinikkapäivät tulevaisuudessa. Eli Will pitää silmällä valmentajiaan, että osaamme tarpeeksi hyvin hommamme.  


Ota yhteyttä, jos tällainen juoksutusopetus kiinnostaa, ja katsotaan, miten voin auttaa ja mitä voin tehdä. Veloitan 300 SEK (30 eur) koulutussessiolta (noin 45 min riippuen tietysti hevosen taito- ja kuntotasosta), plus matkakulut, jos matkustan kauemmaksi. Tulen Suomeen noin kaksi kertaa vuodessa lomailemaan, jotta silloin voin myös antaa tunteja ilman isompia matkakuluja, jos satut olemaan Keski-Suomen paikkeilla. 

Mulla on Ruotsissa rekisteröity yritys (Vanhalytix), eli maksan veroni tänne Ruotsiin ALVeineen.